SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Doğru tercih nasıl yapılır?

Doğru tercih nasıl yapılır?

08 Ağustos 2018 Çarşamba - 11:53




2018 yılı YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler tercihlere çevrildi. Peki YKS tercihleri nasıl yapılır?





Lise eğitimini tamamlamış ve ÖSYM'nin YKS sınavına girmiş binlerce üniversite öğrencisi adayı gözünü tercih ve yerleştirme sürecine çevirdi. Peki 2018 yılı itibariyle ÖSYM'nin tercih işlemleri nasıl olacak? YKS tercihleri nasıl yapılır? Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından öğrenciler bu sorunun yanıtını aramaya başladı.

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap