SON DAKİKA



Haber > Eğitim > DGS tercih sonuçları ne zaman?

DGS tercih sonuçları ne zaman?

30 Ağustos 2019 Cuma - 20:13




DGS tercihleri 28 Ağustos tarihinde sona erdi. Milyonlarca öğrenci lisans eğitimi alacakları okulları seçti. Peki, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den DGS tercih sonuçlarıyla ilgili açıklama geldi mi? Ayrıntılar haberimizde...





DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Şeklindeki sorular DGS tercih başvuru süresinin dolmasının ardından öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Peki, konuyla ilgili ÖSYM'den açıklama geldi mi? İşte detaylar...

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

DGS tercihleri 21-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Geçtiğimiz sene göz önünde bulundurulursa DGS tercih sonuçları 20 Eylül saat 16.00'da açıklanmıştı. Sonuçların bu yıl da Eylül ayının ortalarında açıklanması ön görülüyor. Ardından öğrenciler belirtilen süre içerisinde kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. ÖSYM DGS tercih sonuçları ile ilgili henüz açıklama yapmadı.

DGS TERCİHLERİYLE İLGİLİ DETAYLAR

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik kapsamında meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülecek.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili olarak başvuru, sınavın uygulanması, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve yerleştirme esasları yine kurum tarafından belirleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
DGS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap