SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Çocukların beslenme çantasında neler olmalı?

Çocukların beslenme çantasında neler olmalı?

07 Eylül 2021 Salı - 10:16




2021-2022 eğitim öğretim yılı yüz yüze eğitimle başladı. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 137 bin öğretmen okuldaki yerini aldı.





Okulların açılmasıyla birlikte özellikle küçük yaşlardaki öğrencilerin beslenme çantasında neler olması gerektiği gündemdeki yerini aldı. Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Gürbüz, beslenme çantasında olması gereken besinleri Milliyet’e anlattı.

Okulların açılmasıyla çocukların daha hareketli olduklarını ve temasın bu dönemde arttığını belirten Gürbüz, şunları kaydetti:

“Viral enfeksiyonların da pik yaptığı bir döneme giriyoruz. O yüzden çocukların bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemli. Protein olarak et, süt ve yumurtayı kastediyoruz. Eğer çocukların ete karşı bir isteksizliği varsa, yumurtanın çeşitli formlarını anneler kullanabilirler. Haşlanmış ya da sabah omlet şeklinde verebilirler. Yine çocuğun yumurtaya direnci varsa, yumurtanın içerisine tarif olarak girdiği besinler tercih edilebilir. Örneğin, ev yapımı kek gibi. Kekin içerisine hem süt hem yumurta hem yağ hem ceviz ve fındık da konulabiliyor. Yine lif önemli. Elma, muz gibi mevsim meyvelerinin tüketilmesi çok önemli.”

Lifli besinler

Çocuklarda bağırsak sağlığına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunan Gürbüz, “Bağırsak sağlıklı ise bağışıklık sistemi de iyi çalışır. Bunun için lifli besinler,  muz, elma, sebze ve yanı sıra probiyotik içeriği yüksek olan kefir gibi ayran gibi ürünler de tüketmeliler. En az günde 2 kase yoğurt tüketmeleri gerekir” dedi. Çocukların gün içinde enerjilerinin düşebileceğine işaret eden Gürbüz, “Enerjileri düşebilir. Hareket halinde olacaklar. Bunun için çantada, kuru meyveler, kuru erik, kayısı, ceviz, badem gibi kuru yemişler tercih edilmeli” diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap