SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy'den yeni açıklama: Rusya'yı ekonomik olarak yok edin

Zelenskiy'den yeni açıklama: Rusya'yı ekonomik olarak yok edin

01 Mart 2022 Salı - 12:57




Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Batılı ülkelere yeni çağrı yaptı. Zelenskiy, "Roketler, bombalar durdurulsun diyen Zelenskiy, "Rusya'yı ekonomik olarak yok edin" dedi.





Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, ülkesine 5 gün içerisinde 56 füze atışı yapıldığını belirterek, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek" dedi.

Zelenski, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'da çatışmaların sürdüğünü belirterek, "Füzelerle, bombalarla, toplarla silahlanan kötülük derhal durdurulmalı, ekonomik olarak mahvedilmeli" dedi.

Açıklamalarına devam eden Zelenski, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek. 5 günde Ukrayna’ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı" ifadelerini kullandı.

"Roketler, bombalar durdurulsun" diyen Zelenskiy, "Rusya'yı ekonomik olarak yok edin. Savaş suçu işleyen ülke BMGK Daimi Üyesi olmamalı" çağrısı yaptı.

Ukrayna lideri Zelenskiy, ayrıca Twitter'dan yaptığı bir başka açıklamada, destekleri için İngiltere Kraliyet Ailesi'ne de teşekkür etti. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap