SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy'den BM'ye çağrı: Rusya'yı haklarından yoksun bırakın

Zelenskiy'den BM'ye çağrı: Rusya'yı haklarından yoksun bırakın

29 Haziran 2022 Çarşamba - 09:35




Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Birleşmiş Milletler'e (BM) Rusya'ya karşı adım atma çağrısında bulundu.





Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, "terör devleti" olmakla suçladığı  Rusya'nın Birleşmiş Milletler'deki (BM) haklarından yoksun bırakılması çağrısında bulundu

Zelenskiy, Ukrayna Rusya'nın saldırılarını yoğunlaştırması ve Kremençuk'taki alışveriş merkezinin vurulmasının ardından BM Güvenlik Konseyini (BMGK) toplantıya çağırdı.

BMGK'ye savaşın başından beri ikinci kez hitap eden Zelenskiy, Moskova'nın geçen cumartesi Ukrayna'yı 62 füze, pazar günü ise 26 roket ile vurduğunu söyledi.

ZELENSKİY'DEN RUSYA'YA "TERÖR DEVLETİ" SUÇLAMASI

BM'ye 18 kişinin hayatını kaybettiği alışverişe merkezine yönelik saldırıya ilişkin ise bağımsız soruşturma çağrısı yapan Zelenskiy, Rusya'yı "terör devleti" olmakla suçladı


Zelenskiy, uluslararası topluma Rusya'yı terör faaliyetlerine son verene kadar BM Genel Kurulunda ve BMGK'deki haklarından yoksun bırakması çağrısında bulundu.

Rusya'nın BM Genel Kurulunda ve BMGK'de yer almaması gerektiğini söyleyen Zelenskiy, BM Siyasi işlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo ise savaşın başından beri Ukrayna'da 4 bin 731 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap