SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy'den AB'ye 'Rusya vatandaşlarına vize yasağı' çağrısı

Zelenskiy'den AB'ye 'Rusya vatandaşlarına vize yasağı' çağrısı

13 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:20




Ukrayna lideri Zelenskiy, AB'nin bazı Rusya vatandaşlarına vize yasağı uygulaması gerektiğini savundu, "Avrupa, insanların yalnızca malları için ödeme yaptığı bir süpermarkete dönüşmemeli" dedi.





Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği'ne (AB) yaptığı çağrıda, Avrupa'nın "Rus zenginlerinin süpermarketine dönüşmemesi gerektiği" mesajı verdi.

Reuters haber ajansına göre, dün gece yayınladığı video konuşmasında Rusya vatandaşlarına vize yasağı çağrısı yapan Zelenskiy, "Rus katillerinin veya devlet terörü suç ortaklarının Schengen vizesi kullanmayacağına dair garantiler olmalı" dedi, önerisinin "Vladimir Putin'in politikalarına direnerek özgürlüklerini veya hayatlarını riske atan Ruslar için geçerli olmadığını" da sözlerine ekledi.

Zelenskiy, konuşmasının devamında "İkinci olarak, ortak Avrupa değerlerimizi içeren Avrupa fikrini yok etmemeliyiz. Bu nedenle Avrupa, kimin girdiğinin önemli olmadığı ve insanların sadece malları için ödeme yaptığı bir süpermarkete dönüştürülmemelidir" dedi.

Ukrayna lideri, Washington Post'a hafta başında verdiği röportajda da "Rusların felsefelerini değiştirene kadar kendi dünyalarında yaşamaları gerektiğini" söyleyerek vize yasağı çağrısında bulunmuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap