SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy: Ukrayna, Rusya'dan her şeyi geri alacak

Zelenskiy: Ukrayna, Rusya'dan her şeyi geri alacak

29 Mayıs 2022 Pazar - 12:14




Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, devam eden Rusya-Ukrayna savaşına dair yaptığı açıklamada “Ukrayna, Rusya'dan her şeyi geri alacak. Bu bir zorunluluktur” dedi.





Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yeni bir açıklamada bulundu. Zelenskiy açıklamasında, “Ukrayna, Rusya'dan her şeyi geri alacak. Bu bir zorunluluktur. Bu bir zaman meselesi. Yaptığımız her şey bu amaç için” dedi.

Zelenskiy, Donbass’taki Severodonetsk, Lysychansk, Bakhmut ve Popasna bölgelerinin durumunun zor olduğunu belirterek, “Silah tedariki konusunda her geçen gün düşmanımızın sayısını aşmaya yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

“RUSYA, HERSON’DAKİ TAHLİYELERİ ENGELLİYOR”

Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’nın Sumi bölgesine roket ve havanlarla "barbarca darbeler" verdiğini söyledi.

Rus ordusunun Mikolayiv’de bir anaokuluna 20 metre mesafedeki yerleşim alanını vurması sonucu 1 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin yaralandığını belirten Zelenskiy, “Rus ordusunun seçtiği hedef buydu. Bu tür saldırılar dünyaya Rusya'nın nihayet resmen bir terör devleti olarak tanınması gerektiğini hatırlatacaktır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap