SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy savaşın sıfır noktasında!

Zelenskiy savaşın sıfır noktasında!

22 Mart 2023 Çarşamba - 15:13




Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy her an el değiştirmesi beklenen Bakhmut'da askerlerine moral ziyaretinde bulundu.





Dünya basınının 'Son Dakika' koduyla geçtiği habere göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Bakhmut'a gitti. Burada askerlerine moral ziyaretinde bulunan Zelenskiy, bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra cephe hattındaki askerlerle görüşen Zelenskiy, kurmaylarıyla birlikte madalya dağıttı. Telegram uygulaması üzerinde paylaşılan görüntülere dair yorumda da bulunan Zelenskiy, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelere yer verdi: 

'Bugün burada kahramanlarımıza ödül vermekten onur duyuyorum. Onlarla el sıkıştığım için ve ülkemizin egemenliğini korudukları için bütün askerlere teşekkür ediyorum'
 

BAKHMUT'DA SON DURUM NE?

Savaşın en kilit cephesinden olan ve Rus ordusu için Donetsk'in anahtarı olarak görülen Bahkmut'ta ise düğüm çözülmek üzere. Ruslar, Ukraynalıların altı aydır tuttuğu ve 'Bakhmut Hold' direnişi her an kırılabilir. Bölge Rus ordusu ve Wagner grubu tarafından kuşatıldı, sokak çatışmaları ise devam ediyor.


SAVAŞIN EN KANLI GÜNÜ

Mart ayının 14. günü yaşanan gelişmede ise Rus ordusu işgalin başından bu yana en büyük kaybını yaşadı. Ruslar bir gündem tam 1090 askerini cephede kaybetti. öz konusu sayı Ukraynalı yetkililer tarafından açıklandı ve önceki açıklanan rekor ölüm sayısından 60 fazla.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap