SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy 'Rusya, açlığı silah olarak kullanıyor'

Zelenskiy 'Rusya, açlığı silah olarak kullanıyor'

26 Kasım 2023 Pazar - 14:19




Rusya'nın temmuz ayında Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Türkiye ve BM anlaşmanın yeniden canlandırılması için görüşmelerini yürütüyordu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de 'Ukrayna’dan Tahıl' konferansında Rusya'nın gıda kıtlığını kullanmaya devam edeceğini ve açlığı silah olarak kullanacağını söyledi.





Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda geçen yıl imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, Ukrayna limanlarında mahsur kalan milyonlarca ton tahılın dünyaya ulaştırılmasını sağlamıştı. Rusya, Temmuz ayında anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı. O zamandan beri anlaşmanın yeniden canlandırılması için Türkiye ve BM aracılığıyla görüşmeler yürütülüyordu.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Tahıl Koridoru Anlaşması’nı canlandırmanın bu aşamadan sonra zor olacağını söylemişti. Anlaşmadaki anlaşmazlık sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün başkent Kiev’de düzenlenen ‘Ukrayna’dan Tahıl’ adlı toplantıda konuştu.

'AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANMAYA DEVAM EDECEKLER'

Toplantıda konuşma yapan Zelenskiy, “Ukrayna gücünü ya da özgürlüğünü kaybetmeyecek ve terörün yenilmesi gerektiği yönündeki küresel mutabakatı savunacaktır. Ukrayna limanlarının bir kez daha küresel gıda güvenliği ve ihracatımız için çalışabilmesi amacıyla Karadeniz'e güvenliği geri getirmeyi başaran tüm Ukraynalılarla gurur duyuyorum. Rusya gıda kıtlığını kullanmaya ve açlığı silah olarak kullanmaya devam edecektir. Halihazırda 40'a yakın ülke ve uluslararası kuruluşu bir araya getiren ‘Ukrayna'dan Tahıl’, gıda kıtlığından en çok muzdarip olan ülkelere yardım ediyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap