SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenskiy’nin F-16 sevinci

Zelenskiy’nin F-16 sevinci

21 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:42




Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, ülkesine F-16 uçaklarının verileceğinin açıklanmasının ardından Pazar günü hem Hollanda hem de Danimarka’ya sürpriz birer ziyaret yaptı.





Hollanda’ya gidişinde Başbakan Mark Rutte ile selfie çekerek bunu sosyal medya hesabından paylaşan Zelenskiy, “Ukrayna’nın hava kalkanını güçlendirmek için bir adım daha attık. F-16’lar, Rus teröristleri Ukrayna şehir ve kasabalarından uzak tutmak için kullanılacak... Başbakan Mark Rutte ve ben, pilotlarımız ve mühendislerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra Ukrayna’ya transfer edilecek F-16 sayısı konusunda anlaşmaya vardık... 42 jet. Ve bu sadece bir başlangıç” ifadelerini kullandı. Ardından Danimarka’ya geçen Zelenskiy, burada da Başbakan Mette Frederiksen ile bir F-16’ye binerek fotoğraf çektirdi. Ukrayna liderinin mutluluğu ise gözden kaçmadı.

İlk teslimat, F-16 filolarını F-35’lerle modernize etmek isteyen Hollanda ve Danimarka tarafından yapılacak. Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukraynalı pilotların F-16 savaş jetleri için eğitimlerinin başladığını bildirdi. Beyaz Saray da, pilotların eğitimi tamamlandıktan sonra Ukrayna’nın üçüncü ülkelerden F-16’ları teslim alacağını açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap