SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zelenski, ABD’den savaş uçağı istedi: Üçüncü tur müzakere yarın!

Zelenski, ABD’den savaş uçağı istedi: Üçüncü tur müzakere yarın!

06 Mart 2022 Pazar - 11:46




Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyon 11’inci gününde. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge çağrıları, NATO tarafından yanıt bulmadı.





İŞTE DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER…

10.06 RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı: Rus silahlı kuvvetleri 5 Mart’ta Ukrayna birliklerine ait 61 askeri altyapı vurdu.

10.54 | DSÖ’DEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ukrayna’da bazı sağlık tesislerine yönelik saldırılar yapıldığını doğruladıklarını açıkladı.


Ghebreyesus, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:

“DSÖ, Ukrayna’da sağlık hizmeti veren çeşitli tesislere saldırıları, ölümler ve yaralılar olduğunu doğruladı. Başka raporlar da inceleniyor. Sağlık tesislerine ya da sağlık çalışanlarına tıbbi tarafsızlığı ihlal eder ve uluslararası insani hukukun ihlalidir”

10.45 | 11 BİNDEN FAZLA RUS ASKERŞ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya’nı Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

10.08 | YERLEŞİM BÖLGELERİ HEDEF ALINDI


Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Kiev’in 140 kilometre kuzeybatısında bulunan Zhytomyr bölgesinde yerleşim bölgelerinin Rus füzeleriyle hedef alındığını açıkladı. Acil Durumlar Servisi, Rus güçlerinin hava saldırısında 15 evin yok edildiğini belirtti.

08.15 | ABD HEYETİNDEN VENEZUELA ZİYARETİ

ABD’den üst düzey bir heyetin, Nicolas Maduro hükûmetinden isimlerle görüşmek için Rusya müttefiği Venezuela’ya gittiği belirtildi. The New York Times’ın aktardığına göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer ve Beyaz Saray’dan isimler Venezuela başkenti Caracas’a yola çıktı. Görüşmenin kimlerle yapılacağı ve ne kadar süreceği ise henüz bilinmiyor. Venezuela, Nicaragua ve Küba, bu hafta Rusya’nın Ukrayna işgalini kınayan Birlemiş Milletler karar tasarısında çekimser oy kullanmış ya da katılmamıştı. Bu adım, Rusya müttefiği Latin Amerika ülkelerinin Rusya’yla Ukrayna işgali konusunda mesafeli olabileceğine işaret etmişti. NYT, heyetlerin yapacağı görüşmenin ABD ve Venezuela arasında uzun yıllar sonra yapılacak en üst düzey görüşme olacağını aktardı.

08.03 | SAVAŞ UÇAĞI ÇAĞRISI İÇİN ABD HAREKETE GEÇTİ İDDİASI

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre ABD yönetimi, Polonya ile Ukrayna’ya savaş uçakları temin etme konusunda görüşmeler yürütüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin dün ABD Kongre üyeleriyle yaptığı video konferans görüşmesinde “Acilen savaş uçağına ihtiyacımız var” yönündeki çağrısına karşılık vermek için ABD yönetimi harekete geçti.


Beyaz Saray yetkilileri, ABD’nin Polonya’ya belli sayıda F-16 verebileceği, buna karşılık da Varşova’nın Kiev’e Sovyet dönemine ait savaş uçaklarından temin edebileceğini belirtti.

07.34 | HARKİV’DE İNSANİ KORİDOR UMUDU

Ukrayna’nın Rusya ile müzakere heyetinde yer alan David Arachamija, doğudaki Harkiv kentinden bir insani koridorun Pazar günü açılabileceğinden umutlu olduğunu açıkladı.

07.29 | ELON MUSK İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Tesla CEO’su Elon Musk ile video konferans gerçekleştirdi. Zelenski, Musk’ı savaş sonrası Ukrayna’yı ziyaret etmeye çağırdı. Ukrayna, Musk’ın şirketi Starlink’ten gelecek haftalarda daha fazla internet uyduları alacaklarını duyurdu.


04.30 | BİDEN İLE ZELENSKİ GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaklaşık 30 dakika süren bir telefon konuşması gerçekleştirdi. Beyaz Saray’ın aktardığına göre, Biden ABD, müttefikler ve ortaklar ile özel sektörün Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığına karşı yaptırımlarını artırma çalışmalarından bahsetti. Biden’ın Ukrayna’ya güvenlik, insani ve ekonomik desteğinin artacağını söylediği belirtildi.

03.30 | AKIL HASTANESİNDEKİ HASTALAR REHİN ALINDI

Ukrayna’nın Kiev Bölgesi Valisi Oleksiy Kuleba, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov tarafından Ukrayna’ya gönderilen askerlerin, ülkenin Kiev bölgesinde yer alan Borodyanka kentindeki bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesini ele geçirerek, içerdeki akıl hastalarını ve hastane personellerini rehin aldığını duyurdu.

02.03 | UKRAYNALI SIĞINMACILARIN SAYISI 1.2 MİLYONU AŞTI


AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Ukraynalı sığınmacıların sayısının 1.2 milyonu aştığını açıkladı.

01.45 | RUSYA’YA BİR YAPTIRIM DAHA

Visa ve Mastercard, Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap