SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zehirli iğneyle idam! Ölmeden önce söylediği son söz tüyler ürpertti

Zehirli iğneyle idam! Ölmeden önce söylediği son söz tüyler ürpertti

02 Şubat 2023 Perşembe - 12:07




2007 yılında bir polisi boynundan vurarak öldüren Wesley Ruiz'e idam cezası verildi. Söz konusu şahsın ölmeden önce söylediği son söz ise dünyada ses getirdi.





2007 yılında bir polisin ölümüne sebep olan 16 yıldır hapiste olan Wesley Ruiz isimli şahıs bugün idam edildi. Söz konusu idamı özel kılan ise Ruiz'in idamından önce söylediği son sözler oldu. Ruiz'in 16 yıldır devam eden davası sonuçlandı ve karşılığında idam cezası aldı. Söz konusu şahıs, eski bir asker ve öldüğü dönemde polis olan Mark Nix'i öldürdü.

POLİSİ BOYNUNDAN VURDU

Çalıntı bir araçla polislerden kaçan Ruiz, yakananacağını anlayınca polisle çatıştı. Nix'i boynundan vuran Ruiz, hemen yakalanırken, Nix, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Nix'in ölmeden önce kısa bir süre önce nişanlandığı ve evlilik arifesinde olduğu öğrenildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken dün alınan karara Ruiz ve avukatının itirazı reddedildi. Mahkeme Ruiz'in gelecek yıllarda başka insanlar için tehlike oluşturup oluşturmadığını değerlendirdi ve yapılan itirazı reddederek Ruiz'e korkunç cezayı verdi.

Öte yandan idam edilmek üzere Teksas, Huntsville'deki eyalet hapishanesinde bulunan odaya giden Ruiz'e burada ailesi ve bir papaz eşlik etti. Sedyeye yatırılan ve bağlanan Ruiz, odada bulunan Mark Nix'in ailesine de seslendi. Nix onlara şöyle dedi:


'Onu sizden ayırdığım için özür diliyorum. Umarım bu ceza içinizi rahatlatır'

SON SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Ruiz, odanın hemen dışında bulunan çocuklarına ve akrabalarına ise hiç bakmadı. Onlara sadece ' dik durmalarını' söyleyen Ruiz'in zehri enjekte edecek görevliye söyledikleri ise tüyler ürpertti. Ruiz konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

'Benim için endişelenme. Uçmaya hazırım'

Bu sözlerinin ardından vücuduna güçlü bir zehir enjekte edilen Ruiz kısa bir süre sonra bilincini kaybetti. Horlamaya başlayan Ruiz tam 22 dakika sonra öldü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap