SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zambiya'daki Çin restoranı 'yabancı' diye yerli halkı içeri almayınca olay çıktı

Zambiya'daki Çin restoranı 'yabancı' diye yerli halkı içeri almayınca olay çıktı

20 Mayıs 2020 Çarşamba - 15:23




Kararın Zambiyalı bir yerel halkın “yabancı olması” nedeniyle restorana girişinin reddedilmesinin söylenmesi sonrasında geldiği belirtildi





Zambiya'daki Çin restoranı ayrımcılık nedeniyle kapatıldı. Zambiya'nın başkenti Lusaka'daki bir Çin restoranı, bir yerelin girişini reddettiği iddia edildikten sonra yerel yetkililer tarafından kapatıldı.

Kararın Zambiyalı bir yerel halkın “yabancı olması” nedeniyle restorana girişinin reddedilmesinin söylenmesi sonrasında geldiği belirtildi. Olay duyurulduktan sonra, Lusaka Belediye Başkanı Miles Sampa kuruluşun kapatılmasını emretti.

Lusaka Times medya kuruluşu, Sampa'nın olayla doğrudan ilgili olmamasına rağmen, belediye başkanının “Çin'in sahip olduğu ağırlama hizmetlerinin uygun belgeler olmadan veya etik olmayan bir şekilde iş yürüttüğünü” söyledi.

Belediye başkanı, “Apartheid, Zambiya'nın 1964'te bağımsızlığını kazanmasının ardından Lusaka'da uzun zaman önce bitti” dedi.

Bu haftanın başlarında, yerel Muvi TV, restoranın sadece Çin vatandaşlarına girişe izin verdiğini ve COVID-19 korkusu yüzünden siyah insanları reddettiğini bildirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap