SON DAKİKA



Haber > Dünya > Zaharova; ''Türkiye Eksiksiz olarak yerine getirecektir''

Zaharova; ''Türkiye Eksiksiz olarak yerine getirecektir''

15 Ağustos 2019 Perşembe - 19:08




Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin 17 Eylül 2018'de imzalanan Soçi Mutabakatı'ndaki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getireceğini düşündüklerini söyledi.





Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, İdlib'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Rusya'nın Soçi Mutabakatı'na bağlılığını koruduğunu kaydeden Zaharova, "Bu mutabakat, BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen grupların militanlarını korumak ve kollamak için bir bahane olarak kullanılmamalı. Türk partnerlerimizin bu mutabakat kapsamında üstlendikleri yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getireceği düşünüyoruz" dedi.

Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Washington’un Dünya Ticaret Örgütü’nden (DTÖ) geri çekilmesi olasılığının olmadığını söyledi ve ekledi; "Dünya çapında insanların hayat kalitesini etkileyebilir" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Eylül'de Soçi'de yaptıkları görüşmede İdlib'de silahsızlandırılmış bölge kurulması konusunda mutabakata varmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap