SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yürüyüş yaparken saldırdı! Kör olmaktan kıl payı kurtuldu

Yürüyüş yaparken saldırdı! Kör olmaktan kıl payı kurtuldu

04 Aralık 2023 Pazartesi - 15:55




Genç bir kadın gezintiye çıktığı sırada, nereden geldiğini bile göremediği saldırıya maruz kaldı. Olayı tesadüf eseri video kaydına alan genç kadın sosyal medyada diğer insanları uyararak, ''Saldırı sezonu tüm hızıyla devam ediyor'' dedi.





Sarah Jade adındaki Avustralyalı genç bir kadın açık havada sakin bir yürüyüş yaparken biryandan da telefonundan video çekmekteydi.

Tam da o esnada nereden geldiğini bile görmediği bir saksağanın ani saldırısına uğradı. Saksağan hızla genç kadının gözüne doğru manevra yaparak gagasını batırdı.

AKILLARA KÜLT KORKU FİLMİNİ GETİRDİ

Yaşanan her şeyi anbean kaydederken saldırıyla neye uğradığını şaşıran Sarah Jade, görüntüyü sosyal medya hesabında paylaştı. Video hızla etkileşim rekorları kırarken, bazı kullanıcılar ise kendilerinin de nasıl kuşlar tarafından gözlerinden saldırıya uğradıklarını anlattı.

Ürküten olay, akıllara bir korku klasiği olan ve ünlü yönetmen Alfred Hitchcock tarafından çekilen The Birds (Kuşlar), filmindeki sahneleri getirdi.


'SALDIRI SEZONU DEVAM EDİYOR'

  Yürüyüş yaparken saldırdı Kör olmaktan kıl payı kurtuldu

 

Korkutan görüntüler, Sarah Jade yürüyüşüne devam ederken siyah ve beyaz renkli kuşun gagasını genç kadının göz küresinin alt kısmına sapladığını ortaya koydu. Yaşadığı tecrübeyi paylaşan Sarah Jade, olay sebebiyle, 'travma geçirdiğini' söyledi.

Ayrıca, 'saldırı sezonunun tüm hızıyla devam ettiğini' de ekleyerek bunun diğer insanların dikkatli olması için bir işaret olduğunu belirtti.


Yanı sıra görünen o ki; Sarah Jade bu saldırılardan muzdarip olan tek kişi değil. Kirsty adındaki başka bir genç kadın onun videosuna yorum yaparak kendisinin de benzer bir kuş saldırısına uğradığını öne sürdü.

TEHDİT OLARAK GÖRDÜKLERİNE SALDIRI EĞİLİMLERİ VAR

  Yürüyüş yaparken saldırdı Kör olmaktan kıl payı kurtuldu
""

 

Kirsty hikayesini şöyle anlattı:


"Gözümü bir saksağan oydu. Gerçekten inanmanın çok çılgınca geldiğini biliyorum. 26 yıl önceydi, beş yaşımdaydım ve sağ gözüm kalıcı olarak kör oldu."

Ancak Kirsty klip boyunca konuşurken, meydana gelen olaydan dolayı gözünde herhangi bir hasar görmek mümkün değildi.

Saksağanlar, üreme mevsimi boyunca yuvalarını vahşi bir şekilde savunma özellikleri ile biliniyor. İngiliz The Guardian gazetesine göre, Birdlife Avustralya'dan Sean Dooley, saksağanların yüzleri tanıyabildiklerini ve 'tehdit olarak gördükleri insanlara saldırma eğiliminde olduklarını' söyledi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap