SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'ı aldı bir korku! Türk SİHA'ları fırtına kopardı!

Yunanistan'ı aldı bir korku! Türk SİHA'ları fırtına kopardı!

25 Aralık 2022 Pazar - 11:30




Türk silahlı insansız hava araçlarının Balkan ülkesine satışıyla etekleri tutuşan Yunanistan, Dışişleri Bakanı Dendias üstünden Ankara'ya mesajlar gönderdi. Sırbistan'ın arkasına saklanan Yunan medyası ise, yeni Türk drone'larını anında haberleştirdi.





Suriye'den Libya'ya, Dağlık Karabağ'dan Etiyopya'ya ve son olarak Ukrayna'ya birçok savaşın kaderini değiştiren Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı, artık resmen Balkan ülkesi Arnavutluk'tada havalanacak. Arnavutluk hükümeti ile Baykar arasındaki anlaşma başkent Tiran'da imzalandı. Üç Bayraktar TB2'nin Arnavutluk ordusunun hizmetine sunulmasını sağlayacak anlaşma töreninde kürsüye çıkan Başbakan Edi Rama, Türkiye ile aynı tarafta ve stratejik ortak olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Edi Rama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel olarak teşekkürlerini sunduğu anlaşmadan bir gün sonra, Tiran yönetiminin bir başka konuğu daha vardı: Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias.

Geçen ay Libya'nın başkenti Trablus'ta yaşadığı büyük diplomatik fiyaskoyla gündeme gelen Nikos Dendias, Tiran'da Arnavut mevkidaşı ve Başbakan Rama ile görüştü. Rama ile öğle yemeği yiyen Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alınmasına dair rahatsızlığını gizlemedi. Arnavutluk'un Avrupa Birliği üyesi olmayı seçerek 'kilit bir seçim' yaptığını vurgulayan Yunan bakan, Başbakan Rama ile görüşmesinin ardından son bir açıklama yapmak istediğini söyledi.

Dendias, Rama'ya Türkiye ile işbirliği yapan kimseyle sorunları olmadığını ancak 'Türk yayılmacılığı'yla büyük bir sorun yaşadıklarını iletti. Yunan bakan, herhangi bir faktörün Avrupalı ideallerine hizmet etmesi gerektiğini savunup Arnavutluk'tan 'yayılmacılığın tezahürü'ne izin vermemesini istedi. Nikos Dendias, daha da ileri gidip Türkiye'nin amacının işbirliği değil bölgede nüfuz elde ederek 'yayılmacı politikası'nı uygulamak olduğunu iddia etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap