SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'daki tekne faciasında yeni gelişme

Yunanistan'daki tekne faciasında yeni gelişme

02 Temmuz 2023 Pazar - 14:06




Yunanistan'daki tekne faciası hakkında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Sağ kalanlar tarafından yapılan açıklamalara göre teknenin batmasının bir numaralı sebebi bölgeye gelen kurtarma ekipleri.





İtalya’ya gitmek için Libya kıyılarından denize açılan içi göçmen dolu bir tekne 15 Haziran'da battı. Teknenin bulunması için bölgede seyreden ticaret gemileri de seferber edildi. Yunan makamları önce teknenin yerini tespit etti, daha sonra teknedekilerle irtibata geçti. Söz konusu olayda 104 kişi sağ kurtulurken, 82 kurbanın cesedi bulundu, teknede ise toplamda 750 kişi bulunuyordu.

KAPTAN VE MÜRETTEBAT TERK ETTİ

Yunan medyasına göre tekne Mısır'dan yolcusuz şekilde demir aldı ve Libya'nın Tobruk limanında durarak İtalya'ya gitmek isteyen göçmenleri aldı. Facia, kaptan ve mürettebatın, motoru bozulan tekneyi bir botla terk etmesinin ardından yaşandı.

BBC SAĞ KALANLARA ULAŞTI

BBC'nin yaptığı haberde ise Yunanistan açıklarındaki göçmen teknesi faciasından kurtulan dört kişi, ağzına kadar dolu balıkçı teknesinin batmasına Yunan Sahil Güvenlik Güçleri'nin yol açtığını söyledi.


BBC'ye konuşanlardan bazıları Atina'nın 40 kilometre kuzeydoğusundaki Malasaka Mülteci Kabul Merkezi'nde tutuluyor. Bazılarıysa tesisi terk etti. Etrafı dikenli tellerle çevrili kabul merkezine medyanın girişi yasak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap