SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'da yangın söndürme uçağı düştü!

Yunanistan'da yangın söndürme uçağı düştü!

25 Temmuz 2023 Salı - 16:38




Yunanistan'da orman yangınlarıyla mücadelede acı haber geldi. Orman yangının sürdüğü Karistos bölgesinde alevlere müdahale eden Yunanistan'a ait yangın söndürme uçağının düştüğü öğrenildi.





Yunanistan'ın Rodos adasında çıkan yangın 8. güne girerken, dün ülkedeki Korfu Adası'ndan da yeni bir yangın haberi gelmişti. Her iki bölgede de yangınlar yerleşim yerlerine ulaşmış 40 bin kişi için tahliye kararı verilmişti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Rodos Adası'ndaki orman yangınlarına ilişkin, "Savaştayız. Öncelikli kaygımız insan yaşamının korunması olmalıdır" ifadelerini kaydetmişti.

Ülkedeki yangın felaketi tüm şiddetiyle sürerken Eğriboz Adası'ndaki Karistos bölgesinde yangın söndürme çalışmalarına katılan uçağın düştüğü bildirildi.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, yangın söndürme çalışmalarına katılan Canadair CL-215 tipi uçak, Karisto bölgesinde yer alan Platanistos köyü yakınlarında düştü.

İçinde iki pilotunun bulunduğu uçağın Yunanistan'a ait olduğu ifade edildi.


Bölgede arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap