SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'da telekulak skandalı: Miçotakis'in istifası isteniyor

Yunanistan'da telekulak skandalı: Miçotakis'in istifası isteniyor

08 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:41




Yunanistan'da aralarında muhalif liderler ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişinin casus yazılımlarla telefonlarının takip edildiğinin ortaya çıkması üzerine muhalefetten hükümete tepki yükseldi.





Yunanistan 'Watergate skandalı' ile çalkalanıyor.

Ülkede muhalefetteki ve ülkenin üçüncü büyük partisi Pasok'un lideri ve muhalif gazetecilerin casus yazılım 'Predator' ile savcılık izni alınarak dinlenmesinin ortaya çıkması sonrası Yunanistan'ın istihbarat şefi ve özel kalem müdürü istifa etti.

Başbakan Kiryos Miçotakis de dinlenen muhalefetteki ve ülkenin üçüncü büyük partisi Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis’ten özür diledi.

Ancak muhalefet ülkenin 'Watergate skandalı' olarak tanımladığı dinleme olayı nedeniyle Başbakan'ın istifasını istiyor.

TELEFONU DİNLENEN LİDER KONUŞTU 


Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu üyesi olan Pasok başkanı Nikos Androulakis, skandalın boyutları ortaya çıkmaya başladığı cuma günü geç saatlerde gerçekleştirdiği konuşmasında "Yunan hükümetinin en karanlık uygulamaları kullanarak beni gözetleyeceğini hiç beklemezdim" diyerek "Yunan vatandaşlarının insan hak ve özgürlüklerini korumak bizim demokratik görevimizdir. Bugün, kibirleri ve cezasızlık duygularıyla her şeyi yapabileceklerini düşünenler için bir hakikat anıdır" diye ekledi.

Androulakis, daha sonra sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, üçüncü ülkelerin kendisinin dinlenmesini talep ettiği iddialarına atıfla Ermenistan ve Ukrayna gibi adı geçen ülkeler tarafından telefonlarının dinlenilmediğini açıkladı.

ÇİPRAS: MİÇOTAKİS YALAN SÖYLÜYOR 

Androulakis ile muhalif gazetecilerin telefonlarının dinlenmesi Atina’da muhalefet partilerinin sert tepkilerine neden oluyor.

Dinleme skandalının ardından kameralar karşısında yaptığı açıklamada Aleksis Çipras, Başbakan Mitsotakis'i kasıtlı olarak yalan söylemekle suçladı.


Çipras açıklamasında “Kendisi ilk günden beri istihbaratın başındayken neyi kanunlaştırdığını bilmiyor muydu? Ona kim inanabilir?” sorularını yöneltti.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) konuyla ilgili olarak “KKE'nin defalarca kınadığı karanlık bir ortamı ve delik deşik olmuş bir kurumsal çerçeveyi su yüzüne çıkardığı için telekulak skandalı ne unutulabilir ne de birkaç özür ve birkaç istifayla geçiştirilebilir” açıklamasını gerçekleştirdi.

MİÇOTAKİS: BİLMİYORDUM, ANDROULAKİS'TEN ÖZÜR DİLİYORUM

Öte yandan Başbakan Miçotakis, PASOK lideri Nikos Androulakis’ten özür diledi.

Miçotakis, Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı EYP’nin Başkanı Panagiotis Kontoleon’un, PASOK lideri Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan’ın ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis’in telefonlarının dinlendiğine dair iddialar için özür diledi.


Yunan medyasında yer alan haberlere göre, durumu ciddi ve affedilemez bir hata olarak nitelendiren Miçotakis "Haberim yoktu, buna asla izin vermezdim. Bay Androulakis’e yapılan hata için bir özür borçluyum" açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap