SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'da şamata dinmiyor

Yunanistan'da şamata dinmiyor

11 Ocak 2023 Çarşamba - 11:36




Libya'daki yüksek mahkemenin verdiği skandal karar üzerine sevincini gizlemeyen Yunan basını, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına destek veren siyasetçinin yol açtığı krizi de sayfalarına taşıdı.





Türkiye'ye satılacak F-16'dan Doğu Akdeniz'de devam eden sondajlara Yunan basınının ilk sayfaları yine Türk-Yunan ilişkilerine ayrılmış durumda. Kathimerini gazetesi, Libya Yüksek Mahkemesi'nin Türkiye ile Ekim 2022'de imzalanan hidrokarbon araştırma anlaşmasını askıya aldığını yazdı. Trablus yönetiminin mahkeme kararına itiraz etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Anlaşma, Libya'nın kuzey kıyılarında Türkiye'ye petrol ve gaz çıkarma yetkisi veriyordu.

CNN Yunanistan, 'Trablus-Ankara hidrokarbon anlaşmasına hukuki fren' başlığını attı, in.gr internet sitesi 'Mahkeme, Türkiye-Libya hidrokarbon anlaşmasını donduruyor' dedi.

Türkiye ve Libya arasındaki söz konusu anlaşmayı kabul etmeyen Yunanistan ayrıca, Trablus yönetiminin Atina Büyükelçiliği ile sözlü iletişime geçti. Yunan medyası, Atina yönetiminin Trablus'a Türkiye ile imzalanan anlaşmayı reddettiğini bir kez daha sözlü olarak aktardığını bildiriyor.

Libya büyükelçiliğine ayrıca, Girit'in güneybatısı ve Mora Yarımadası'nın güneyinde araştırma yapan SANCO SWIFT gemisinin Yunanistan'ın yetki alanında bulunduğu iletildi.

Libya, Atina yönetiminin Girit Adası'nın güneyinde deniz yetki alanını genişletmesine ve son yayınladığı NAVTEX'e karşı çıkıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap