SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Yunanistan'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

24 Temmuz 2022 Pazar - 16:37




Yunanistan'da orman yangınlarının kontrol altına alınmasının zorlaştığı duyuruldu. Ülkenin birçok bölgesindeki yerleşim alanlarının tahliye edilmeye başlandığı aktarıldı.





Yunanistan'da geçen haftadan bu yana süren orman yangınlarının yerleşim yerlerini tehdit ettiği, bazı bölgelerde yangının kontrol altına alınamadığı gerekçesiyle ev ve konaklama tesislerinden tahliyelerin yapıldığı aktarıldı. 

Yunanistan gazetesi Kathimerini'nin haberine göre, ülkede sıcak hava dalgası yeni yangınları tetikledi, dün öğle saatlerinden bu yana 53 orman yangını devam ediyor.

Türkiye sınırına yakın ulusal ormanda perşembe günü başlayan yangının devam ettiği, Midilli adasının güney bölgesi, Batı Makedonya bölgesindeki Grevena kasabası ve Epirus bölgesindeki Preveza kasabası yakınlarında da yangın çıktığı belirtildi. Devlet televizyonu ERT, güneybatı Mora'daki Chryssokelaria köyünün tahliye edildiğini bildirdi.

TAHLİYE EDİLEN BÖLGE SAYISI ARTIYOR

Anadolu Ajansı'nın (AA) Yunanistan basınından aktardığı haberlere göre, Vrisa bölgesindeki yerleşim alanlarında tedbir amacıyla çok sayıda ev ve turistik konaklama tesisi tahliye edildi. 


Meriç yakınlarındaki Sofulu beldesindeki yangın ise dördüncü gününde de kontrol altına alınamazken yangın alanına yakın yerleşim bölgeleri boşaltıldı. Alevlerin sürekli yön değiştirmesi ve söndürülen bölgelerdeki yangının tekrar şiddetlenmesinin yangın söndürme çalışmalarını güçlendirdiği aktarıldı. 

Öte yandan, Yunanistan'ın Korinthos Kanalı yakınlarındaki Katakali bölgesinde de yangın çıktı. Ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri karadan müdahale ediyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap