SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'da bulundu! Nadir kılıç Türklere ait olabilir

Yunanistan'da bulundu! Nadir kılıç Türklere ait olabilir

08 Haziran 2022 Çarşamba - 15:36




Selanik yakınlarında ortaya çıkarılan 700 yıllık tek ağızlı kılıcın, bir manastıra baskın yapan Türk korsanlara veya manastırı onlara karşı savunanlara ait olabileceği tespit edildi.





Yunanistan'ın kuzeyindeki bir Hıristiyan mezarında bulunan yüzlerce yıllık kılıcın Ortaçağ'daki Türk korsanlarla olası ilişkisi ortaya çıktı.

Çekya'daki Masaryk Üniversitesi'nden araştırmacılar, tek ağızlı kılıcın 14. yüzyılda manastıra baskın yapan Türk korsanlara veya manastırı onlara karşı savunanlara ait olabileceğini tespit etti.

Arkeolog Errikos Maniotis, bu tür kavisli ve tek ağızlı kılıçların o dönemde hem Türkler hem de Bizanslılar tarafından kullanıldığını söyledi.

"Kılıcın Bizanslılara mı mı yoksa Türk akıncılara mı ait olduğunu belirlemek zor" diyen Maniotis, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dönemde iki taraf da benzer silahlar kullandı."

Maniotis, bölgede yaşamış bir rahibin onuruna 'Hrisokamaros'lu Agios Nikolaos Manastırı' diye adlandırılan arkeolojik bölgeyi kazmak için Yunanistan'da görevli arkeologlarla birlikte çalıştı.


Kalıntılar, Ege Denizi'nin kuzeybatı kıyısında, Selanik'in yaklaşık 64 kilometre güneydoğusunda gün yüzüne çıkarıldı.

Arkeolog ekibi 14. yüzyılda bölgede bu kılıcın kullanılmış olabileceği üç askeri olay belirledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap