SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'da aşı olmayanlara para cezası geliyor!

Yunanistan'da aşı olmayanlara para cezası geliyor!

02 Aralık 2021 Perşembe - 18:31




Komşu Yunanistan, artan vakalara rağmen bir daha karantinaya girmek istemiyor. Bunun ekonomik sonuçlarından korkan hükümet, oldukça sert bir karar almanın eşiğinde.





Buna göre ülkede aşı olmayan 60 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı olma zorunluluğu gelecek. Bunu reddeden kişilere ise her ay 100 euro para cezası kesilecek. Konuyu meclise taşıyacaklarını açıklayan Başbakan Kiryakos Mitsotakis, “Bu bir ceza değil, sağlık için ödenen bir bonus.” ifadelerini kullandı.

11 milyonluk nüfusa sahip olan ülkede aşılama oranı yüzde 62 civarında. Eylül ayında sağlık çalışanlarına aşı olma zorunluluğu getiren Yunanistan, şimdi ise 60 yaş ve üzerine aynı zorunluluğu getirmeyi planlıyor. Yakın zaman içerisinde mecliste tartışılacak olan uygulama yüksek ihtimalle yeni yılın ilk ayından itibaren yürürlüğe girecek. Bununla beraber 60 yaş ve üzerinde aşı olmayan herkes aylık 100 euro para cezası ödemek zorunda kalacak.

Başbakan Kiryakos Mitsotakis, 60 yaş ve üzerinde olan 580 bin kişiden yalnızca 60 bininin aşı olduğunu açıkladı. Ayrıca bu gruptaki vatandaşların cezadan muaf sayılabilmesi için 16 Ocak 2022 tarihine kadar ilk aşı randevusunu almaları gerektiği de duyuruldu. Çok tartışılan kararın nasıl bir etki yaratacağı ise merak ediliyor. Peki siz bu kararı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap