SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan'a 1.1 milyar Euro kredi

Yunanistan'a 1.1 milyar Euro kredi

11 Ekim 2016 Salı - 08:22




Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem "Yunanistan için 1,1 milyar Euro kredi dilimi serbest bırakıldı. İlerleme sağlanması halinde ekim sonunda 1,7 milyar E





Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen  Dijsselbloem, "Yunanistan için 1,1 milyar Euro kredi dilimi serbest bırakıldı.  İlerleme sağlanması halinde ekim sonunda 1,7 milyar avro daha serbest  bırakılabilir." dedi.

Euro kullanan 19 AB üyesi ülkenin maliye bakanları Lüksemburg’da yapılan Euro Grubu toplantısında bir araya geldi.

Dijsselbloem, düzenlediği basın toplantısında, gündemlerinde,  Yunanistan, büyüme, istihdam ve üye ülkelerin bütçe taslakları konularının  olduğunu söyledi.

Yunan yetkililerinin özellikle emeklilik, enerji sektörü, bankacılık,  gelir idaresi ve özelleştirme reformları konusunda aldığı ilave tedbirlerin  toplantıda övüldüğünü belirten Dijsselbloem, "Yunanistan için 1,1 milyar avro  kredi dilimi serbest bırakıldı. İlerleme sağlanması halinde ekim sonunda 1,7 milyar Euro daha serbest bırakılabilir." diye konuştu.

Öte yandan, Yunanistan'ın toplam borcunun bu yıl 315 milyar avroya  ulaşması bekleniyor. Yunanistan, kurtarma programı çerçevesinde, özelleştirme,  enerji, bankacılık, emeklilik, vergi ve maaşlarla ilgili çeşitli ekonomik  reformları yerine getirmişti. Bu reformlar karşılığında Yunanistan'a kurtarma  programından 2,8 milyar Euro'luk kredi diliminin serbest bırakılması bekleniyordu.


AB Komisyonunun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre  Moscovici, toplantı girişinde yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın üçüncü kurtarma  programı kapsamında 2,8 milyar Euro'luk kredi için gerekli reformları yerine  getirdiğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap