SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan, Türkiye sınırındaki çelik duvarı üç misline çıkarıyor

Yunanistan, Türkiye sınırındaki çelik duvarı üç misline çıkarıyor

31 Mayıs 2022 Salı - 15:42




Atina yönetimi, Meriç Nehri'nin kara sınırında inşa ettiği 40 kilometrelik çelik çiti 120 kilometreye uzatmaya karar verdi.





80 kilometrelik ve 5 metre yüksekliğindeki ek çelik çit inşaatına başlayan Yunanistan 'kaçak sığınmacıların Avrupa'ya geçişini önlemek için alınan ek önlemler' gerekçesiyle üyesi olduğu Avrupa Birliği'nden (AB) mali destek sağlamasını talep etti.

AB ise 'bu amaçla böyle bir mali destek verilmesini öngören herhangi bir mevzuatın bulunmadığı' yanıtını veriyor.

AB, Yunanistan dahil 12 üyesinin aynı amaçla talep ettiği mali destekleri, birliğin 'göçmenlere ayırdığı mali destek projelerini daraltacağı' gerekçesiyle şimdiye kadar geri çevirmişti.

Yunanistan hükümeti ise 40 kilometrelik çitin 120 kilometreye uzatılmasında kararlı.

Göçmenlerden Sorumlu Bakan Notis Mitarakis, uzatılacak çelik çitin inşasının maliyeti konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Ancak bu meblağın 200 milyon euro'dan fazla olacağı sanılıyor.


Yunanistan sınırda öngördüğü bu yeni önlemleri Türkiye'den gelebilecek olası 'göçmen geçiş teşebbüslerine karşı' almak istediğini öne sürüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap