SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan, göçmenleri yaşam olmayan bir adaya bıraktı!

Yunanistan, göçmenleri yaşam olmayan bir adaya bıraktı!

08 Ağustos 2021 Pazar - 15:25




Yunanistan, göçmenleri Türkiye’ye ait ve üzerinde yaşam olmayan bir adaya bıraktı.





Milli Savunma Bakanlığının kaynaklarından alınan bilgiye göre; yurdun güney ve batısındaki orman yangınlarını tespit ve ilgili makamlara bildirmekle görevli İHA, Kaş açıklarında hareketlilik tespit etti. Buna göre, Yunanistan sahil güvenliğine ait ait LS-134 botu, Kaş’ın güneyindeki Türkiye’ye ait Başak Adası’na yaklaştı.

Takip sonucu sahil güvenlik botunun içindeki düzensiz göçmenleri, üzerinde yaşamın olmadığı Başak Adası’na bıraktığı belirlendi.

Yaşananlar İHA ile görüntülenirken bölgeye hemen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait unsurlar yönlendirildi ve adada terk edilen göçmenler kurtarıldı.

Bakanlık kaynakları, Yunanistan’ın göçmenleri yaşam olmayan bir adaya bırakarak onları doğrudan ölüme terk ettiğini belirtti. Yunanistan’a ait unsurların Ege’de göçmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarının ilk defa yaşanmadığına da vurgu yapan kaynaklar, Türkiye’nin orman yangınları ile yoğun mücadele ettiği bir dönemde Yunanistan’ın söz konusu uygulamalarının uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını da bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap