SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan Ege Denizi'ne üs kuruyor!

Yunanistan Ege Denizi'ne üs kuruyor!

06 Ocak 2021 Çarşamba - 16:49




Türkiye'nin elindeki SİHA ve İHA'lardan endişelenen Yunanistan, Ege Denizi’nin ortasında askeri bir üs kurmak için harekete geçti. SİHA'ları ise İsrail'den almayı planlıyor.





Son olarak Dağlık Karabağ Savaşında başarıları ile tüm dünyada ilgi çeken Türk İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), Yunanistan’da paniğe neden oldu. SİHA ve İHA’ların başarısından dolayı endişelenen Yunanistan, Ege Denizi’nin ortasında askeri bir üs kurmak için harekete geçti. Yunanistan’ın kurulması planlanan askeri üsse İsrail yapımı SİHA’ların yerleştirilmesi planı ortaya çıktı.

Türkiye üretimi Bayraktar TB2 SİHA’ların Suriye ve Libya’dan sonra Dağlık Karabağ savaşında da etkili olması Yunanistan’da endişelere yol açtı. Atina yönetiminin, Ege Denizi’nin ortasındaki İskiri Adası’nda İsrail dronelarıyla üs kurmayı planladığı ortaya çıktı. Öte yandan bununla da yetinmeyen Yunan hükumeti, üç silahlanma programını daha hayata geçirmek için çalışmalarına başladı.

Avusturya ile anlaştılar

Yunan medyası, 2020’nin son günlerinde Türkiye’ye karşı yığınak başladığını aktardı. Yerel medya, İsrail’den alınan SİHA’larla İskiri’deki Tanagra hava üssünü canlandıracağını ve tüm Ege Denizi’ni güneyden kuzeye izleyeceğini yazdı. Ayrıca üç ayrı silahlanma programını hayata geçirmeyi planlayan Yunanistan, ilk olarak Avusturya firması Schiebel’in ürettiği uzaktan kumandalı dört Camcopter S-100 helikopterinin alınması kararını aldı. Altı saat uçabilen helikopterlerin 25 milyon euro karşılığında Yunan donanmasına teslim edilmesi konusunda anlaşıldı.

Yenileme Girişimi


Yunan hükumetinin ikinci hamlesi, halihazırda ordu tarafından kullanılan Le Sperwer ve Le Sperwer-B insansız uçaklarının yenilenmesi oldu. Önceki modelleri havada altı saat kalabilen Fransız üretimi insansız uçakların yeni versiyonları, 12 saate kadar uçabilecek, menzili ise 200 kilometreyi bulabilecek. Üçüncü hamle ise Yunan ordusunun Türk Bayraktar TB2 SİHA’larıyla mücadele etmek için ABD üretimi T-6A Texan II’nin satın alınması oldu.

Pilot eğitim merkezi

Yunanistan, drone ordusu satın alacağı İsrail ile ayrıca beş ay süren müzakerelerin ardından askeri iş birliği için anlaşmaya vardı. Doğu Akdeniz’de de müttefik olan iki ülke arasındaki anlaşmaya göre, Kalamata Havalimanı’nda bir pilot eğitim merkezi kurulacak. Yerel medya, Yunanistan’ın Kanadalı CAE firması yerine İsrail şirketi Elbit’i seçtiğini yazdı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap