SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunanistan: Afgan sığınmacıların Avrupa'ya giriş kapısı olmayacağız

Yunanistan: Afgan sığınmacıların Avrupa'ya giriş kapısı olmayacağız

17 Ağustos 2021 Salı - 14:06




Komşu Yunanistan, olası bir Afgan sığınmacı akınına karşı AB'ye ortak çözüm çağrısı yaptı.





Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası bir göç dalgası yaşanması beklenirken, Türkiye'nin komşusu Yunanistan'dan "Avrupa'ya geçiş yolu olmayacağız" açıklaması geldi. Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitaraçi, Avrupa Birliği'ne krize ortak bir çözüm bulma çağrısında bulundu.

'MİLYONLARCA KİŞİ AB'YE YUNANİSTAN ÜZERİNDEN GELEMEZ'

Devlet televizyonu ERT'ye konuşan Yunan bakan, "Şunu açıkça söylüyoruz ki, Avrupa Birliği'ne gelmeye çalışabilecek sığınmacılar ve göçmenler için Avrupa'ya geçiş kapısı olmayacağız ve olamayız" ifadelerini kullandı. Mitaraçi, "Milyonlarca kişi Afganistan'ı terk edip AB'ye gelemez; bu kesinlikle Yunanistan üzerinden olamaz" dedi. Mitaraçi, AB'nin çözüm için ortak bir politika geliştirmesi gerektiğini söyledi.

GÖÇ AJANSI: SIĞINMACILARI AFGANİSTAN'A GERİ GÖNDERMEYİN

Uluslararası Göç Ajansı ise bugün yaptığı açıklamada, devletlerden belgeleri olmayan sığınmacıları Afganistan'a geri göndermemelerini istedi. 174 ülkenin üye olduğu kurum, bazı ülkelerin sığınma başvurusu reddedilen Afganları geri gönderme kararını askıya almasının memnuniyetle karşılandığını belirterek, daha fazla devletin aynı kararı benimsemesi çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap