SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunan basını kritik 40 dakikayı yazdı: Uluslararası alanda öngörülemez bir

Yunan basını kritik 40 dakikayı yazdı: Uluslararası alanda öngörülemez bir

12 Temmuz 2023 Çarşamba - 11:19




Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile tam 16 ay sonra görüşecek. Konuyla ilgili son gelişmeleri yazan Yunan basını ise Miçotakis'in Erdoğan'a sunacağı yol haritası ve görüşülecek konular hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.





Vilnius'ta gerçekleşen tarihi NATO zirvesinde ilk gün geride kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk gün trafiği oldukça yoğun geçti. ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, İtalya gibi ülkelerin liderleriyle temaslarda bulunan Erdoğan'ın bugün Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmesi bekleniyor.

YUNAN BASININDAN YAKIN TAKİP

Bu bağlamda görüşmeyi yakın mercek altına alan Yunan gazetelerinde manşetler Erdoğan-Miçotakis görüşmesine ayrılmış durumda. Ülkenin en önemli gazetelerinden Ta Nea, 16 ay sonraki ilk temasın öğle saatlerinde olacağını yazdı. İki liderin yeni 5 yıllık dönemlerindeki hedefleri konuşacağını belirten Ta Nea, bugünkü görüşmenin sadece başlangıç olduğunu vurguladı.

Söz konusu görüşmeden herhangi bir sonuç çıkmayacağını ve iki liderin ilişkileri 'Yeniden başlatmak' için bir araya geleceğini bildiren gazete, Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası Türkiye-Yunanistan arasındaki buzların eridiğini yazdı.

 


Yunan basını kritik 40 dakikayı yazdı: Uluslararası alanda öngörülemez biri

 

EN FAZLA 40 DAKİKA

Gazetenin kaynaklara dayandırdığı habere göre Erdoğan-Miçotakis görüşmesi en fazla 40 dakika olacak. Görüşmede ekonomi, ticaret, altyapı, sivil koruma ve kültürel konuların konuşulması bekleniyor.

DİYALOG ÇAĞRISI

Miçotakis dün Meclis'e yaptığı açıklamada diyalogdan yana tutumunu yineleyerek Atina'nın kırmızı çizgilerini bir kez daha belirledi. Ege ve Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığı sorunları için bir yol haritası hazırladığını ifade eden Miçotakis 'Farklılığımızı çözebilmemiz için bir yol gerekiyor' dedi.


'ÖNGÖRÜLEMEZ BİR OYUNCU'

Etnos gazetesinde yer alan analizde ise 'Erdoğan-Miçotakis görüşmesi iki ülke arasındaki ilişkilerde yeniden bir başlangıç olabilir' ifadesi kullanıldı. Toplantının ivmesinin olumlu geçmesini beklediğini belirten gazete, Erdoğan hakkında 'Uluslararası alanda öngörülemez bir oyuncu, sıkı pazarlığa girişmekten kaçınmıyor, dolayısıyla görüşmenin nasıl geçeceği yüzde yüz kesin değil' değerlendirmesinde bulundu. Gazeteye göre bugün iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlarının görüşmeleri de planlanıyor.

To Vima gazetesi ise Joe Biden'ın 'Ege Denizi'nde istikrar istiyorum' sözlerini hatırlattı. İki liderin görüşmesini değerlendiren To Vima, diğer gazetelerle benzer ifadeler kullanarak temasların pozitif geçeceğini yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap