SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yunan basını duyurdu! Türk İHA'larına çare arıyoruz

Yunan basını duyurdu! Türk İHA'larına çare arıyoruz

19 Nisan 2022 Salı - 21:26




Yunanistan, Türkiye'nin geliştirdiği silahlı ve silahsız insansız hava araçlarına (SİHA-İHA) karşı kendi savunmasını geliştirmeye çalışıyor.





Yunan gazetelerine göre hükümet, Türk İHA'larına karşı savunma yöntemleri arayışını hızlandırdı. Yunan basını, Atina'nın İsrail yapımı Heron ve ABD yapımı MQ-9 İHA ve SİHA'ları edinmek için İsrail ve ABD ile müzakereleri sürdürdüğünü yazdı.

Yunan Kathimerini gazetesinin İngilizce yayınına göre "Bu çerçevede İHA'ların uçuş sırasında yönünü değiştirebilecek ya da görüşünü engelleyen veya bu silahların kumanda merkezlerine müdahale edilebilecek" elektronik sistemler gözden geçiriliyor.

Fransız yapımı böyle bir sistem geçtiğimiz hafta Yunan Hava Kuvvetleri'ne sunulmuştu.

Bu çalışmalara paralel olarak İsrail tarafından geliştirilen ve "Demir Kubbe" adı verilen hava savunma sistemi ile ilgili görüşmeler de sürüyor.

'Yunan savaş uçakları Türk İHA'ları tespit etmekte zorlanıyor'


Yunan basınında son dönemde sık sık, Türk İHA'ları ve özellikle savaş bölgelerinde yer alan "Bayraktar TB2" tipi SİHA'ların görevleri ve yetenekleri detaylarıyla irdeleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap