SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yüksek yargıdan Hollande'a eleştiri

Yüksek yargıdan Hollande'a eleştiri

13 Ekim 2016 Perşembe - 14:05




Fransa'da Yargıtay Başkanı Bertrand Louvel, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yüksek yargı ile ilgili açıklamalarının, ''kurumsal sorun yarattığını''





Louvel, yeni yargıçlar için düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  Hollande'ın ülkede büyük tartışma yaratan ve daha sonra kitap haline getirilen  uzun mülakatında yer alan ''yargının korkaklık kurumu'' olduğu yönündeki  sözlerine sert bir şekilde karşılık verdi.

 ''Cumhurbaşkanı Hollande'ın, 'yargı kurumu, korkaklık kurumudur'  şeklindeki açıklamasını daha sonra da yalanlamadığını'' belirten Yargıtay  Başkanı, ''Bir önceki Cumhurbaşkanı Sarkozy ise yargı kurumu için 'tatsız  bezelye' ifadesini kullanmıştı. Bu yargıya yönelik tekrarlanan aşırılıklar,  kurumsal bir sorun yaratıyor. Cumhurbaşkanının bu sıfatıyla ülke vatandaşlarına  yargı konusunda bu tür kötü görüntü yayması anlaşılabilir bir durum değil.'' diye  konuştu.

 Yargıtay Başkanı Bertrand Louvel ve Yargıtay Başsavcısı Jean-Claude  Marin, konu ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirmek için dün akşam Elysee  Sarayı’nda Hollande ile görüşme gerçekleştirmişti.

 Yargıtay Başsavcısı Marin ise dünkü görüşmenin yargıçların  beklentilerini karşılamadığını belirterek, ''yeniden küçük duruma düştüklerini ve  yargıya yönelik haksızlık yapıldığını'' bildirdi.   

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap