SON DAKİKA



Haber > Dünya > YouTube'dan Rusya’ya engel

YouTube'dan Rusya’ya engel

12 Mart 2022 Cumartesi - 10:52




YouTube, Rus devleti tarafından finanse edilen medya kanallarına erişimin engelleneceğini açıkladı.





ABD merkezli video sitesi YouTube, Rus devleti tarafından finanse edilen medya kanallarına erişimin engelleneceğini duyurdu.

Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan YouTube, dünya genelinde Rus devleti tarafından finanse edilen medya kanallarına erişimin engelleneceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada söz konusu erişim engeli kararının hemen uygulamaya konulacağı belirtilirken 1000'den fazla kanal ve 15 binden fazla videonun nefret söylemi ve yanlış bilgilendirme politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığı kaydedildi.

Rusya'daki YouTube reklamları durduruldu

Ayrıca yakın zamanda Rusya'daki tüm YouTube reklamlarının durdurulduğu anımsatılan açıklamada, bunun YouTube'un Rusya'daki platformundan para kazanmanın tüm yollarını kapsayacak şekilde genişletildiği ifade edildi.


YouTube, durumun yakından izlenmeye devam edildiği belirti ve şirketin daha fazla önlem almaya hazır olduğunu vurguladı.

Öte yandan YouTube, mart ayı başında Rusya- Ukrayna savaşında Rusya'nın "propaganda ve yanlış bilgi yaymasını önlemek" amacıyla Rus devletine bağlı basın organları RT ve Sputnik'in kanallarını Avrupa'da erişime kapattığını duyurmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap