SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yetmiş yıllık esaret! Metal tüpten çıktığı an nefes alamıyor

Yetmiş yıllık esaret! Metal tüpten çıktığı an nefes alamıyor

01 Ağustos 2023 Salı - 11:30




Küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle metal bir tüpün içinde yaşayan Paul isimli kişi, geliştirdiği yeni yöntemle birlikte artık kısa süreli de olsa dışarı çıkabiliyor.





Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 77 yaşındaki Paul Alexander henüz 6 yaşındayken Polio (Çocuk felci) hastalığına yakalandı. Kısa süre içerisinde başından aşağısı felç olan Paul, kendi başına nefes alma beceresini bile kaybetti. Doktorlar Paul'un ailesine o dönem çocuklarının silindir bir metal içerisinde yaşamak zorunda kaldığını açıkladı, aile bu durum karşısında yıkıldı.

71 YILDIR TÜPÜN İÇİNDE

Paul bu demir silindir içinde tam 71 yıldır yaşıyor. Bu süreçte 'Kurbağa nefesi' adını verdiği bir yöntemle günde sadece neredeyse 1 saatliğine silindirden dışarı çıkan Paul normal şartlarda sadece dakikalar içerisinde nefessizlikten bayılıyordu. Doktorlar tarafından yapılan testlerde Paul, makine olmadan hemen maviye dönüyordu.

KURBAĞA SOLUNUMU

Kurbağa solunumu yönteminin teknik adı 'Glossofaringeal solunum'dur ve bu yöntemle hava içeriye çekilmez bir nevi yutulur. Uzman kişilerle bu yöntemi daha da geliştiren Paul, 21 yaşında, Dallas'ta bir liseden derse hiç bir derse girmeden mezun olan ilk kişi oldu. Paul daha sonra Dallas'taki Southern Methodist Üniversitesi'ne kabul edildi ve ardından Austin, Texas Üniversitesi'nde hukuk fakültesine girdi.

NORMAL BİR HAYAT YAŞAMAYA ÇALIŞTI

Mezun olduktan sonra avukatlık bile yapan Paul, duruşmalara özel bir tekerlekli sandalye ile çıkmayı başardı. Paul, hayatı boyunca uçaklara bindi, yalnız yaşadı, aşık oldu, kilisede dua etti, okyanusu ziyaret etti ve hatta kendini bir gece kulübünde bile buldu.

KOVİD-19'A BİLE YAKALANDI


Hayatını anlatan bir kitabı ağzıyla yazan Paul, şimdilerde hala demir silindirin içerisinde yaşıyor. Yeni yöntemle birlikte zaman zaman silindirin içinden çıkan Paul'un hayat hikayesi İngiliz medyasında bu yöntemle beraber gündem haline geldi.

Guardian'da yer alan habere göre Paul Kovid-19'un en tehlikeli olduğu dönemde virüse yakalandı, ancak ölümcül salgından kalıcı hasar almadan kurtulmayı başardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap