SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yeni Zelanda'da siber saldırı şoku: Merkez Bankası hedef alındı

Yeni Zelanda'da siber saldırı şoku: Merkez Bankası hedef alındı

10 Ocak 2021 Pazar - 13:24




Yeni Zelandalı yetkililer Merkez Bankası'nın (RBNZ) veri sistemlerinden birine siber saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.





Wellington merkezli RBNZ'den yapılan açıklamada, veri sistemlerinden birinin, bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, bankanın hassas verileri paylaşmak ve depolamak için kullandığı üçüncü taraf dosya paylaşım hizmetine yasa dışı erişildiği kaydedildi.

RBNZ Başkanı Adrian Orr, yaptığı açıklamada, "hackleme" olayının sınırlı olduğunu ve bankanın temel işlevlerinin "emniyette olmaya ve çalışmaya devam ettiğini" belirtti.

Orr, yapılan inceleme kapsamında yurt içi ve dışından siber güvenlik uzmanlarıyla ve diğer ilgili yetkililerle yakından çalışıldığını ifade etti.
Ele geçirilmiş bilgilerin çeşidi ve kapsamını belirleme sürecinin sürdüğüne dikkati çeken Orr, ticari ve hassas kişisel verilerin ele geçirilmiş olabileceğine işaret etti.

Orr, bu saldırının tüm sonuçlarının anlaşılmasının zaman alacağını ve verilerine erişilmiş olabileceği düşünülen sistem kullanıcılarıyla çalışıldığını belirtti.

Yeni Zelanda Borsası da ağustos ayında siber saldırıların hedefi olmuş ve 4 gün üst üste devre dışı bırakılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap