SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yeni Zelanda pandemiden bu yana ilk kez sınırlarını açıyor

Yeni Zelanda pandemiden bu yana ilk kez sınırlarını açıyor

16 Mart 2022 Çarşamba - 15:33




Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, diğer ülkelerin vatandaşlarına pandemi nedeniyle kapalı olan sınırların yeniden açılmasına karar verildiğini duyurdu.





Ada ülkesi Yeni Zelanda, Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır kapalı olan sınırlarını yurtdışına açmaya hazırlanıyor. Başbakan Jacinda Ardern, ülkesinin "dünyanın geri kalanını karşılamaya artık hazır olduğunu" belirterek pandemi nedeniyle uygulanan sınır prosedürlerine ilişkin yeni planlamaları duyurdu.

Buna göre, Yeni Zelanda'nın vize serbestisi tanıdığı 60 ülkeden Covid-19 aşılı turistler 2 Mayıs itibarıyla ülkeye gidebilecek. Avusturalya vatandaşları ise 13 Nisan'dan itibaren karantina ya da izolasyon şartı aranmadan ülkeye giriş yapabilecek. Bu ülkelerin dışında olup da halihazırda vizesi olanlara da 1 Mayıs itibarıyla giriş izni verilecek. Ülkeye giren tüm ziyaretçilerden Covid-19 testi de istenecek.

Yeni Zelanda hükümeti pandemi nedeniyle Mart 2020'den itibaren sınırlarını yabancı vatandaşlara kapatmış, yalnızca ülke vatandaşlarının giriş-çıkış yapmasına izin verilmişti.
Yüzde 95 Covid-19 aşılama oranına ulaşan ülke, Covid-19 nedeniyle 115 kişi hayatını kaybetmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap