SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yeni Zelanda canisi ile ilgili karar açıklandı…

Yeni Zelanda canisi ile ilgili karar açıklandı…

22 Mart 2019 Cuma - 17:31




Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters, terör saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant ile ilgili alınan kararı açıkladı.





Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, 50 kişinin hayatını kaybettiği 48 kişinin de yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant’ın, hayatının geri kalan kısmını tek başına bir hücrede geçireceğini belirtti.

Winston Peters, Yeni Zelanda'da İki Camiye Yönelik Terörist Saldırı ve Müslümanlara Karşı Nefret ve Tahammülsüzlükle Mücadele Konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nın açılışında konuştu.

"Selamün Aleyküm" diyerek konuşmasına başlayan Dışişleri Bakanı Peters, "Öncelikle Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davetlerinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine Yeni Zelanda kabinesinin iki üyesi olarak bugün buraya gelmenin çok önemli olduğunu inandığımız için buradayız. Bugün kabine temsilcisi olarak iki kişi geldik. Temel amacımız; Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırıyı ne kadar lanetlediğimizi ifade etmektir. Dışişleri bakanlığından meslektaşlarımızda programlarını değiştirerek bu önemli, toplantıya katıldılar. Gerçekten çok zorlayıcı şartlar altında yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap