SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Omicron nedeniyle düğününü erteledi

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Omicron nedeniyle düğününü erteledi

23 Ocak 2022 Pazar - 12:12




Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Omicron varyantının yayılmaması için alınan yeni önlemler çerçevesinde düğününü erteledi: "Binlerce Yeni Zelandalı'dan bir farkım yok."





Korona virüsünün Omicron varyantına karşı yeni önlemlerin alındığı Yeni Zelanda'da, Başbakan Jacinda Ardern kendisine iltimas geçmedi. Ardern, düğününü ertelediğini açıkladı. Ardern, önlemlere uymak açısından 'diğer binlerce Yeni Zelandalıdan bir farkı olmadığını' söyledi.

Yeni Zelanda'da tespit edilen dokuz vakanın ardından, Omicron'un toplum arasında yayılma hızını yavaşlatmak için yeni önlemler alınacak. Bu akşamdan itibaren maske kuralları sıkılaştırılırken, bar ve restoranların yanı sıra düğün gibi etkinliklerde en fazla 100 kişinin bulunmasına izin verilecek. Aşı kartı istenmeyen etkinliklerde ise bu sınır 25'e düşürülecek. 

Ardern, yeni önlemleri açıkladığı basın toplantısında "Benim düğünüm de gerçekleşmeyecek" dedi. Benzer durumda kalan başkaları için de üzgün olduğunu belirten Ardern, erteleme konusunda nasıl hissettiğini soran gazetecilere "Hayat bu. Ben, pandemi nedeniyle çok daha yıkıcı etkilere maruz kalan binlerce Yeni Zelandalı'dan farklı değillim" yanıtını verdi. Yeni Zelanda Başbakanı, kısıtlamalar nedeniyle hastalanan sevdiklerinin yanında olamayanların acısına dikkat çekerek, "Bu, benim yaşadığım herhangi bir üzüntüden kat kat daha fazla" dedi.

Ardern'in uzun süredir birlikte olduğu ve üç yaşındaki çocuğunun babası olan Clarke Gayford ile kısa süre içinde evlenmesi bekleniyordu. Düğün tarihi medyaya açıklanmamıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap