SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yemen'de kaos bitmiyor! 115 Husi milis öldürüldü

Yemen'de kaos bitmiyor! 115 Husi milis öldürüldü

09 Kasım 2021 Salı - 09:36




Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, Yemen'in Marib ilinde düzenlenen hava operasyonları sonucu, İran destekli Husi milislerden 115'inin öldürüldüğünü açıkladı.





Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülkenin orta kesimindeki Marib ve kuzeydoğusundaki e-Cevf illerine 31 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonlarda 115 silahlı Husi milisinin öldürüldüğü ve 19 askeri aracın imha edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Husilere bağlı Saba haber ajansının haberinde, Arap koalisyon güçlerinin söz konusu süre içinde Marib'e 40 hava operasyonu gerçekleştirdiği ifade edildi.

Bir güvenlik kaynağına dayandırılan bilgide, saldırıların, Marib'e bağlı Sirvah ve el-Cuba beldelerine büyük zarar verdiği, vatandaşların özel mülkleri ve tarım alanlarında büyük hasara sebep olduğu belirtildi.

Yemen'deki  İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap