SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yaptırımlar onları da vurdu! Sberbank'ın Avrupalı ortakları batıyor

Yaptırımlar onları da vurdu! Sberbank'ın Avrupalı ortakları batıyor

28 Şubat 2022 Pazartesi - 11:05




Avrupa Merkez Bankası (AMB) Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Avrupalı ​​ortakları, yaptırımlar nedeniyle batma noktasına geldi.





Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Batı'nın uyguladığı yaptırımlar, Batı'nın kendisini vurudu.

Avrupa Merkez Bankası, 2021 sonunda 13,6 milyar euro varlığa sahip Sberbank Europe AG ile Hırvatistan ve Slovenya'daki yan kuruluşlarının son günlerde hızlı bir mevduat çıkışı yaşadığı, borçlarını ödeyememesi veya diğer yükümlülüklerini vadesi geldiği zaman yerine getirememesinin muhtemel olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Sberbank Europe AG ve iştiraklerinde, jeopolitik gerilimlerin itibar etkisinin bir sonucu olarak önemli mevduat çıkışları görüldü." denildi.

Bu arada, Sberbank Europe AG'nin Macaristan, Çekya, Sırbistan ve Bosna-Hersek de dahil olmak üzere Avrupa bankacılık birliği dışında da yan kuruluşları bulunuyor.

AB'de mevduat sahibi başına mevduat garantisi 100 bin avro.


Washington yönetimi, geçen hafta Sberbank dahil olmak üzere Rusya'nın 5 bankasına Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle yaptırım uygulama kararı almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap