SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yanardağ faaliyete geçti!

Yanardağ faaliyete geçti!

29 Mayıs 2015 Cuma - 09:38




Japonya'da bir adadaki volkan sabah saatlerinde faaliyete geçti. Yanardağın püskürdüğü asit bulutu 9 bin metre yüksekliğe ulaştı. Adada yaşayan 141 ki





Japonya'nın güneyinde yer alan bir adadaki volkan sabah saatlerinde faaliyete geçti. Yanardağın püskürdüğü asit bulutu yaklaşık 9 bin metre yüksekliğe ulaştı. Adada yaşayan 141 kişi tahliye edildi.

BAŞKENT'E BİN KİLOMETRE MESAFEDE

Yanardağ patlaması, başkent Tokyo'nun yaklaşık 1000 kilometre güneyindeki Kagoshima eyaletine bağlı Kuchinoerabu Adası'nda meydana geldi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Japonya'nın resmi yayın kurumu NHK, adada en son 1933-34 yıllarında gerçekleşen patlamalarda 8 kişinin öldüğünü bildirdi. Olay ardından olağanüstü toplanan başbakanlığın doğal afet nedeniyle kriz masası oluşturduğu bildirildi.


141 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Hükümet Sözcüsü Suga Yoshihige, yanardağ patlaması sonucu can ve mal kaybıyla ilgili henüz ellerine bilginin ulaşmadığını bildirdi. Adada yaşayan 141 kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap