SON DAKİKA



Haber > Dünya > Wuhan'daki Türkler tahliye edildi!

Wuhan'daki Türkler tahliye edildi!

01 Şubat 2020 Cumartesi - 10:08




Corona virüsünün ilk çıktığı Çin'in Wuhan kentindeki Türk vatandaşları tahliye edildi. 42 kişiyi taşıyan uçağın bugün saat 22.00 sıralarında Türkiye'de olması bekleniyor. 6 kişinin kendi isteğiyle Wuhan'dan ayrılmadığı açıklanırklen, tahliye edilenler ve uçaktaki görevliler 14 gün boyunca Ankara'da karantinada tutulacak.





Corona virüsünün ilk çıktığı Çin'in Wuhan kentindeki Türk vatandaşları tahliye edildi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev askeri kargo uçağı, Türk vatandaşları ile birlikte 6 Azerbaycan, 3 Arnavutluk, 1 Bulgaristan ve 3 Gürcistan vatandaşını Türkiye'ye getirmek üzere dün öğle saatlerinde Ankara'dan havalanmış ve TSİ gece saat 01.00 sıralarında Wuhan'a ulaşmıştı.

Birçok aşamadan geçerek tahliye edilen kişiler, son olarak Türkiye'den giden sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolerin ardından uçağa alındı.  

Türk vatandaşlarıyla birlikte toplam tahliye edilecek kişi sayısı 48 olarak açıklanmıştı ancak uçakta 42 kişinin olduğu belirtildi.




Bunun nedeniyle ilgili açıklama, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, 6 kişinin kendi isteğiyle Türkiye'ye dönmekten vazgeçtiğini duyurdu.

UÇAK HAVALANDI

Tahliye işlemini gerçekleştiren dev kargo uçağı, TSİ 06.55 sıralarında Wuhan'dan havalandı. 

Milli Savunma Bakanlığı da gelişmeyi, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin'in Vuhan kentinden havalandı" ifadeleriyle duyurdu.




Karantina elbiseleri giydirilen 42 kişiyi Çin'den tahliye eden askeri kargo uçağı, yakıt ikmali için Moğalistan'ın başkenti Ulanbatur'a uğrayacak ve oradan Ankara'ya doğru hareket edecek.

Uçağın saat 22.00 sıralarında Türkiye'de olması bekleniyor. 

14 GÜNLÜK KARANTİNA 

Wuhan'dan tahliye edilen kişiler ve bu işlemde yer alan sağlık görevlileri, corona virüsünün kuluçka süresinin 14 gün olması nedeniyle, bu süre boyunca Ankara'da karantinaya alınacak. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap