SON DAKİKA



Haber > Dünya > Wagner'den sonra bu kez Rusich isyanı! Ruslar cephede bozguna uğradı

Wagner'den sonra bu kez Rusich isyanı! Ruslar cephede bozguna uğradı

07 Eylül 2023 Perşembe - 12:59




Wagner'in ardından en hassas cephede savaşan bir diğer paralı asker grubu Rusich üyelerinin silah bıraktığı bildiriliyor, savunma hattında açılan gedik ise büyüyor.





Ukrayna'nın güneybatı komşusu Romanya'ya düşen insansız hava aracı parçaları, bir kez daha NATO ile Rusya'yı karşı karşıya getirme tehlikesini dünya gündemine soktu.

Balkan ülkesi Romanya, Tuna Nehri deltasındaki Tulcea yakınlarına Rusya'ya ait drone parçalarının bulunduğunu resmen doğruladı. Savunma Bakanı Angel Tilvar, yerel medyaya yaptığı açıklamada Ukrayna-Romanya sınırını çizen Tuna Nehri'nin kıyısına düşen insansız hava aracı parçaların bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi. Daha önce drone parçalarının sınırın 800 metre uzağına düştüğünü söyleyen Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ise, Savunma Bakanı'nın açıklamaları üzerine derhal soruşturma istedi.

İnsansız hava aracı parçalarını dünyanın en büyük savunma ittifakı NATO'ya bildiren Romanya, müttefiklerine olaya dair bilgi verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, Tuna Nehri kıyısında bulunan drone parçalarını ittifak topraklarını hedef alan kasıtlı bir Rus saldırısı olarak görmediğini söyledi. Soruşturmanın sonuçlarını beklediklerini aktaran Stoltenberg, NATO'nun elinde Rus saldırısına işaret eden herhangi bir kanıt olmadığını da ekledi.

YER ALTINA İNDİ


İşgalin başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana Ukrayna'ya on milyarca dolarlık silah yardımı yapan ABD ise, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la Kiev'e çıkarma yaptı. Kiev'de Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile görüşüp bir sığınaktaki Ukrayna askerleriyle bir araya gelen Blinken, Washington'ın yeni silah paketini de açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap