SON DAKİKA



Haber > Dünya > Vize yasağı Yahudileri kapsamıyor

Vize yasağı Yahudileri kapsamıyor

01 Şubat 2017 Çarşamba - 12:42




BD'nin İsrail Büyükelçiliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeye giriş yasağı koyduğu "7 ülkede doğan Yahudilerin" bu karardan etkilenmeyeceğini duyur





ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin internet sitesinden yapılan  açıklamada, "İsrail pasaportu ve geçerli vize sahibi yolcular, 7 ülkeden herhangi  birinde doğmuş veya bu 7 ülkeden birinin vatandaşı olsalar bile söz konusu yasağa  tabi tutulmayacaklardır." ifadelerine yer verildi.

Büyükelçiliğin açıklamasında, giriş yasağı konulan 7 ülke vatandaşı  Yahudilere vize verilmeye devam edileceği belirtildi.

Donald Trump'ın 27 Ocak'ta imzaladığı "Yabancı Teröristlerin ABD'ye  Girişinden Ülkeyi Korumak" başlıklı başkanlık kararnamesi kapsamında, "terörle  ilintili olduğu düşünülen" ülkelerden gelenlerin 90 gün boyunca ABD'ye kabul  edilmeyeceği, bu süre içinde ilave tedbirlerin alınacağı bildirilmişti. Metinde  doğrudan ülke adı zikredilmese de bu ülkelerin Irak, Libya, Suriye, İran, Sudan,  Somali ve Yemen olduğu belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap