SON DAKİKA



Haber > Dünya > Venezuela'da 14 kişiye tutuklama emri

Venezuela'da 14 kişiye tutuklama emri

23 Ocak 2024 Salı - 14:39




Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine karşı komplo kurdukları iddiasıyla 14 kişi hakkında tutuklama emri verildi.





Venezuela Başsavcısı bugün yaptığı açıklamada, Başkan Nicolas Maduro hükümetine karşı komplo kurdukları iddiasıyla siviller ve eski askeri personel hakkında 14 tutuklama emri çıkarıldığını söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre 15 Ocak'ta Maduro, hükümeti destekleyen yasa koyuculara kendisine ve hükümetin üst düzey isimlerine yönelik komploların Mayıs ve Aralık ayları arasında ortadan kaldırıldığını söylemişti.

Başsavcı Tarek William Saab, daha sonra 19 Ocak'ta mahkemeden komplolara karışanlar hakkında tutuklama emri çıkarmasını istediğini söyledi. Saab, "İfşa edilen ve komplo olarak tanımlamak istediğim beş planın tümü, açıkladığım gibi nihai bir cezaya varmak için yargılanıyor" dedi.

32 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saab, aralarında sivillerin ve ordu mensuplarının da bulunduğu yaklaşık 32 kişinin komplolar nedeniyle gözaltına alındığını da sözlerine ekledi.

Maduro geçtiğimiz günlerde komploların kendisine ve Savunma Bakanı Vladimir Padrino'ya suikast düzenlemeyi planladığını iddia etmişti.

Başsavcılık, her ikisi de yurt dışında yaşayan İnsan Hakları Savunucusu Tamara Suju ve gazeteci Sebastiana Barraez'in geçen yılın sonunda bir komplo iddiası nedeniyle tutuklanma emirlerini ayrıntılı olarak açıkladı.

Suju, daha önce sosyal medya hesabından, "Başsavcı, avukatların ve insan hakları savunucularının çalışmalarını suç saymaya devam ediyor" dedi.
Savunma Bakanlığı komploların ordu mensuplarının yardımına dayandığını iddia etti ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap