SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ve Rusya görüntüleri paylaştı

Ve Rusya görüntüleri paylaştı

16 Kasım 2016 Çarşamba - 08:23




Amiral Kuznetsov gemisinden kalkan uçaklar ve diğer gemilerden fırlatılan füzelerle Suriye'de ilk kez saldırı düzenleyen Moskova, aynı günün akşamında





Tek uçak gemisini ve diğer savaş gemilerini Suriye'deki Şam rejimine yardım etmek için Akdeniz'e gönderen Rusya, Nusra Cephesi ve IŞİD hedeflerini vurdu.

Suriye'de düzenlediği hava saldırılarında ilk kez Akdeniz'e gönderdiği uçak gemisi Amiral Kuznetsov'u kullanan Moskova yönetimi, operasyonun görüntülerini paylaştı. Fotoğraflarda gemiden havalanan uçaklar ve diğer gemilerden fırlatılan füzeler yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "Amiral Kuznetsov Rus donanma tarihinde ilk kez savaş eylemlerine katıldı" dedi.

Bakan Şoygu, Suriye'deki hedefleri füzelerle de vurduklarını duyurdu. Rusya lideri Vladimir Putin'le görüştüğünü belirten Şoygu, saldırıların devam edeceğini belirterek Putin'in Tartus kentindeki donanma tesisi ve Hmeymim Üssü'ndeki Rus güçlerini koruma emri verdiğini aktardı.

Savunma Bakanı, muhaliflerin elindeki İdlib ve ülkenin orta kesimlerindeki Humus'ta bulunan cephanelikler, eğitim kampları ve silah fabrikalarını hedef almaya devam edeceklerini söyledi. Şoygu, Amiral Kuznetsov'dan kalkan uçakların Halep'e yönelik bir saldırısından ise bahsetmedi.


MOSKOVA, SURİYE'YE TAMAMEN YERLEŞİYOR

Suriye'deki Şam rejiminin en önemli koruyucusu konumunda olan Rusya, son aylarda söz konusu ülkeye tamamen yerleşmeye karar verdi. Kalıcı üs kararını onaylayan Moskova yönetimi, Suriye'ye S-300 füze savunma sistemi yerleştirdi ve birçok savaş gemisini Karadeniz'den Akdeniz'e gönderdi.

Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve beraberindeki nükleer füzeler taşıyan savaş gemileri, Ekim ayı ortasında Kuzey Denizi'nden yola çıkarak Suriye'ye ulaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap