SON DAKİKA


Foto Galeri > Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!

Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!

16 Mayıs 2020 Cumartesi - 14:26

Cantenbury Üniversitesi'nden gökbilimciler, gezegen tespit edilmesi olasılığının çok düşük olduğu bir yöntemle Samanyolu Galaksisi'nde Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfetti.

1 / 7 Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!

TechExplorist'in haberine göre, Canterbury Üniversitesinde görevli bilim insanları, "Süper-Dünya" olarak nitelendirilen gezegeni, çekimsel mikro mercekleme tekniğiyle keşfetti. Çalışmanın ayrıntıları "The Astronomical Journal" dergisinde yayımlandı.

2 / 7 Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!

Dünya'dan büyük, Neptün'den küçük kütleye sahip OGLE-2018-BLG-0677 adlı gezegenin yıldızına, Venüs'ün Güneş'e mesafesinden uzak, Dünya'nınkinden yakın olduğu ifade edildi.

3 / 7 Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!

OGLE-2018-BLG-0677'nin yıldızının kütlesinin Güneş'ten daha küçük olduğu, gezegende bir yılın 617 gün sürdüğü belirtildi.

4 / 7 Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!

İlk kez 2018 yılında Şili'deki bir teleskopla gözlemlenen gezegenin, sonrasında yine Şili, Avustralya ve Güney Afrika'da her 15 dakikada bir 100 milyon yıldızdan gelen ışığı ölçümleme kapasitesine sahip üç özdeş teleskopla belirlendiği kaydedildi.

5 / 7 Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!

Araştırma ekibinin lideri Dr. Herrera Martin, yörüngesi ve büyüklüğünün Dünya'ya benzemesi nedeniyle gezegeni, oldukça nadir bir keşif olarak nitelendirdi.

7 / 7 Uzayın derinliklerinde milyonda bir rastlanan keşif!





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap