SON DAKİKA



Haber > Dünya > Uydudan gözlediler! ABD ve İsrail, İran'ın o hamlesini sessizce izledi

Uydudan gözlediler! ABD ve İsrail, İran'ın o hamlesini sessizce izledi

08 Ağustos 2021 Pazar - 12:59




İran'ın Kızıldeniz'deki casus gemisi Saviz'in saldırıya uğramasının ardından, CNN, Tahran'ın bu gemi yerine başka bir casusluk gemisi yerleştirmesini ABD sessizce izlediğini duyurdu.





İsrail'le İran arasında süren 'gölge deniz savaşında' Kızıl Deniz'de İran'a ait casusluk gemisi olduğu düşünülen Saviz adlı savaş gemisi Haziran ayında bir anda alev alarak batmıştı. Umman Körfez'inde savaş gemisi yanarak dibi boylayan İran, bu geminin yerine başka bir gemiyi yerleştirdi. ABD ve İsrail ise Tahran'ın bu hamlesini sessizce izledi.

ABD VE İSRAİL İRAN'I ADIM ADIM İZLİYOR

CNN International'a konuşan iki ABD'li yetkili, İran'ın Kızıldeniz'deki casus gemisini saldırıya uğramasının ardından sessizce bir başkasıyla değiştirdiğini belirtti. Yetkililer ABD'nin İran gemilerinin Ortadoğu'daki hareketlerini adım adım izlediğini açıkladı.

ABD yetkilileri Nisan ayında da saldırıya uğrayan Saviz'in Tahran tarafından geri çekildiğini, Kızıl Deniz'de istihbarat toplamak için benzer bir gemi getirdiğini söyledi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI


Siyonist İsrailli uydu ve istihbarat şirketi ImageSat International, İran'a ait genel kargo gemisi olan  “Behşad” isimli geminin Temmuz ayı başlarındaki hareketlerinin uydu görüntülerini CNN'e verdi.

Uydu görüntülerine göre Bender Abbas limanından ayrılan Behşad, 9 gün sonra Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'na erişimi kontrol eden önemli bir su yolu olan Bab el-Mandeb boğazı yakınlarında durdu. Birkaç gün sonra ise 5 yıldır bölgede bulunan Saviz, römorklarla İran'a geri getirildi.

Öte yandan ABD, Siyonist İsrail'in 'Mercer Street' adlı gemisine yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap