SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna'yı işgal eden Putin, şimdide asimile etmenin peşinde!

Ukrayna'yı işgal eden Putin, şimdide asimile etmenin peşinde!

12 Temmuz 2022 Salı - 09:15




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm Ukraynalılara Rus vatandaşlığı verilmesini kolaylaştıran kararı imzaladı.





Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 24 şubatta başlattığı işgal girişimi sürüyor. Geçen zaman içinde masum sivilleri hedef alan ve Ukrayna'yı bölerek parçalamaya çalışan Rus lider Putin planlarına bir yenisini daha ekledi.

Ukrayna'da azınlıkta bulunan Rusların, Rus vatandaşlığına daha kolay geçebilmesini ön gören kararnamenin kapsamını genişletti.

Söz konusu kararla, sözde Donestk ve Luhansk Cumhuriyetlerinde yaşayanların yanı sıra Ukrayna'nın tüm bölgelerinde sürekli ikamet edenler, Rus vatandaşlığına kabul için basitleştirilmiş başvuru yapma hakkına sahip oldu.

Putin, 2019'da imzaladığı kararla Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde yaşayanların Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırmıştı. 25 Mayıs'ta ise Ukrayna'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde yaşayanlar da buna dahil olmuştu.

Öte yandan Rusya  Donetsk ve Luhansk bölgelerinde yaşayan bir çok Ukrayna vatandaşının da kimliklerini zorla ellerinden alarak Rus pasaportu vermişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap