SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna'nın savaşacak uçağı kalmadı: Para karşılığı Rus uçaklarını...

Ukrayna'nın savaşacak uçağı kalmadı: Para karşılığı Rus uçaklarını...

25 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:58




Ukrayna istihbaratının Rus pilotlara, uçakları kaçırmaları için para ve Avrupa Birliği vatandaşlığı vaadiyle ikna etmeye çalıştığını ancak Rus karşı istihbarat güçlerinin bunu engellediği duyuruldu.





Rusya-Ukrayna savaşı 5. ayında da devam ederken, cephe hattından akıllara durgunluk veren iddialar geliyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Ukrayna’nın Rus savaş uçaklarını kaçırmaya çalıştığını ancak olayın engellendiğini açıkladı.

FSB tarafından yapılan açıklamada, "Federal Güvenlik Servisi, NATO özel servisleri tarafından denetlenen Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğünün Rus Havacılık Kuvvetlerine ait savaş uçaklarını kaçırmak için yürüttüğü operasyonu ortaya çıkardı ve durdurdu" denildi.

RUS PİLOTLARA, AB VATANDAŞLIĞI VE PARA TEKLİF EDİLDİ

FSB tarafından yapılan açıklamada, “Ülkelerinin siyasi liderliği adına hareket eden Ukrayna askeri istihbarat görevlileri, para ve AB vatandaşlığı verme vaatleri ile Rus askeri pilotlarını Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından kontrol edilen havaalanlarına uçmaya ikna etmeye çalıştı" denildi.


Açıklamanın devamında, operasyon sırasında Rus karşı istihbaratı tarafından Rus silahlı kuvvetlerinin bazı Ukrayna askeri noktalarına saldırmasına yardımcı olacak bilgiler elde edildiği kaydedildi.

Ukrayna ordusunun şimdiye kadar 4 bin 200 tank ve 260 savaş uçağı kaybettiği açıklanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap