SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna'nın ön savaş cephesi farelerin istilasına uğradı

Ukrayna'nın ön savaş cephesi farelerin istilasına uğradı

22 Ocak 2024 Pazartesi - 14:38




Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna'nın ön cephesi yırtıcıların istilasına uğradı.





Fareler ve sıçanlarla askerlere ciddi hastalıklar taşıyor ve savaş yeteneklerini etkiliyor. Bir Ukrayna askeri dört askerden oluşan siperinde yaklaşık bin farenin yaşadığını tahmin etti.
Rusya ile 2 yılı aşkın bir süredir savaşan Ukrayna askerleri kış şartlarının olumsuz hava koşullarıyla baş ederken, aynı zamanda ön savaş cephesi fareler ve sıçanların istilasına uğradı. Yırtıcı hayvanlar askerlere ciddi hastalıklar taşıyor ve savaş yeteneklerini etkiliyor.

CNN'de yer alan habere göre Ukraynalı bir asker, taburunun güney Zaporijya Bölgesinde görev yaparken kemirgen istilasıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. “Yatağa gittiğinizi hayal edin ve gece bir farenin pantolonunuzun veya kazağınızın içine girmesiyle, parmak uçlarınızı kemirmesiyle veya elinizi ısırmasıyla başlıyor. Ne kadar şanslı olduğunuza bağlı olarak iki veya üç saat uyuyabilirsiniz” dedi.

Dört askerden oluşan siperinde yaklaşık bin farenin yaşadığını tahmin eden Ukraynalı asker, "Bizi ziyaret eden fareler değildi; biz onların misafirleriydik" ifadesini kullandı.
Kemirgen salgınının askerlere kusma ve göz kanamasına neden olabilecek hastalıklar bulaştırdığı bildirildi.

Ukrayna Askeri İstihbaratı Aralık ayında, Harkov Bölgesin'de yakınlarındaki Rus askerlerinin, göz kanamalarına, döküntülere, kusmaya ve böbrek sorunlarına neden olan kemirgen kaynaklı bir virüs olan "fare ateşi"ne yakalandığını bildirdi.

Askerler sosyal medyada mobilya, silah ve teçhizat arasında farelerin bulunduğu görüntü ve videolar paylaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap